„Co budu dneska vařit?“
Znáte to? Už vás nic nenapadá, dochází inspirace, nebo nevíte, na co byste měli chuť? Připravila jsem pro vás jídelníčky pro inspiraci. Jídelníčky jsou všechny z běžně dostupných surovin, rozdělených podle sezóny. Nebudete muset jet v lednu pro čerstvý fík do jižních krajin, abyste mohli dodržet navržený jídelníček, ani přemýšlet nad tím, kde sehnat úplně neznámou surovinu, o které jste nikdy neslyšeli.
„Co budu dneska vařit?“
Znáte to? Už vás nic nenapadá, dochází inspirace, nebo nevíte, na co byste měli chuť? Připravila jsem pro vás jídelníčky pro inspiraci. Jídelníčky jsou všechny z běžně dostupných surovin, rozdělených podle sezóny. Nebudete muset jet v lednu pro čerstvý fík do jižních krajin, abyste mohli dodržet navržený jídelníček, ani přemýšlet nad tím, kde sehnat úplně neznámou surovinu, o které jste nikdy neslyšeli.
Nevím, kdo ty jídelníčky, kterými se to v různých médiích hemží, sestavuje, ale já podle nich neuvařím. Fakt se mi nechce v zimě shánět třeba ony fíky. Proto jsem sestavila jídelníčky pro normální lidi s běžnými možnostmi nakupování, bez zdravotních a dietních omezení. Jsou sestaveny tak, aby byly pokud možno vyvážené, v každém týdnu je zelenina, najdete v něm ryby, sýry, luštěniny, ale i pokrmy pro ty, kteří si rádi pochutnají na bůčku a pořádném kusu vepřového.
Zároveň je spousta receptů z kategorie „to je hned“, protože většinou chodíme do práce a strávit několik hodin u plotny si dovolíme jen občas :-). U každého receptu je možnost vygenerovat nákupní lístek, a můžete si jej vygenerovat i na více dní.
Nemusíte podle nich vařit. Ale třeba vám budou užitečnou inspirací :-)
Tvorbou těchto jídelníčků jsem strávila několik měsíců, aby byly co nejpestřejší a zároveň vyvážené, proto prosím, abyste nekopírovali ani jinak nešířili obsah těchto stránek. Děkuji za pochopení a za fér jednání. Podmínky používání ZDE.
Postup: Cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme na másle. Přidáme nastrouhaný celer a mouku... zobrazit recept
Postup: Hlávkové bílé zelí (půl střední hlávky nebo jednu malou celou) rozkrojíme,... zobrazit recept
Červená řepa (latinsky beta vulgaris) je naprosto nenáročná dvouletá plodina, která netrpí škůdci ani nemocemi a nevyžaduje žádnou péči, roste téměř sama. Pokud si ji vysejeme na zahrádku, získáme oproti té kupované mnoho... zobrazit článek
Povedlo se nám přesolit? Omáčky - záleží, jakou omáčku děláme. Smetanové zředíme mlékem s troškou mouky, smetanou, žloutkem rozmíchaným v trošce mléka nebo najemno nastrouhaným syrovým bramborem, omáčku pár minut ještě povaříme.... zobrazit článek
Postup: Těstoviny uvaříme v osolené vodě a propláchneme studenou vodou. Necháme... zobrazit recept
Už staří Egypťané si cenili med pro své blahodárné účinky. V tzv. Smithově... zobrazit článek
Restaurant najdete pod původními renesančními klenbami, s otevřeným cihlovým...